مصاحبه با آقای قدسی ریاست انجمن صنفی ماساژ تهران

با توجه به درخواست های ماسورهای عزیز و مخاطب انجمن صنفی ماساژ بر آن شدیم به منظور آشنایی بیشتر با فعالیت های انجمن صنفی ماساژ تهران مصاحبه ای رو با ریاست محترم انجمن آقای بهرام قدسی ترتیب دهیم  که می توانید متن کامل این گفتگوی صمیمانه را در ادامه بخوانید.

*با سلام و عرض خیر مقدم خدمت شما لطفا در ابتدا در مورد نحوه شکل گیری انجمن صنفی ماساژ توضیحاتی ارائه نمایید.
با سلام و عرض احترام خدمت تمام دوستان و همکاران عزیز به اطلاع کلیه ماسورهای عزیز میرسانم که شکل گیری انجمن صنفی ماساژ برمیگردد به سال ۱۳۹۶و نسبت به نیاز و وجود تشکل صنفی در هر شغل و رسته ی شغلی ایجاب مینمود تا این رسته شغلی نیز بمانند دیگر مشاغل تشکل صنفی خود را در جهت نیل به اهداف کلان رسته شغلی داشته باشد.سال ۱۳۹۶ به دعوت آقای تهرانیان مدیر کل وقت اداره ی کل آموزش فنی حرفه ای استان تهران تعدادی از آموزشگاه های ماساژ به اداره ی کل فنی و حرفه ای استان تهران دعوت شدند و این ایده انجا شکل گرفت سه نفر به عنوان هییت موسسین انتخاب شدند تا کارهای اداری و در واقع مسیر اجرایی رو فراهم و تسریع ببخشند و سپس طی مجمع عمومی که در همان سال برگزار شد و فراخوانی که برای تمامی مراکز و آموزشگاه ها به صورت روزنامه ی رسمی و مبادی قانونی انجام پذیرفته بود مجمعی برگزار و اعضای هییت مدیره ی انجمن متشکل از سه نفر اصلی و دو نفر اللبدل بازرسین اصلی که دو نفر و یک نفر بازرس اللبدل انتخاب شدند. در ادامه اساسنامه پیرامون اهداف و تقسیم مسولیتها با رای اعضا به تصویب رسید
• آقای قدسی چرا ماساژ باید تشکل صنفی داشته باشد ؟ و هدف کلی انجمن ماساژ چیست؟
باید در نظر داشت که هر رسته ی شغلی برای رسیدن به اهداف کلی خود و سیاست های کلان صنفی باید تشکلی را داشته باشد و این تشکل میتواند حامی و مدافع منافع افراد شاغل در آن حوزه را در بر بگیرد که رسته ی شغلی ماساژ هم مستثنی از رسته های شغلی دیگر نیست و این احساس نیاز باعث شد که تشکل صنفی ماساژ شکل گیرد. هدف انجمن از شکل گیری نه فقط برای بخش آموزشی تدوین شده که اگر دوستان دقت داشته باشند از نام کلی انجمن صنفی میشود این را استنباط کرد که هم مبحث آموزش و هم مبحث خدمات را مدیریت میکند . فعالیت هایی هم که تاکنون انجام شده در دو بخش آموزشی و خدماتی توانسته نتایج ملموس و مطلوبی را در سطح کشور انجام دهد و تمامی دوستانی که در این حیطه شاغل هستند شاهد این جریان هستند .
*لطفا در مورد فعالیت های صورت گرفته در انجمن صنفی ماساژ بیشتر توضیح دهید
در مبحث آموزشی ما توانستیم کار بزرگ برون سپاری آزمون های عملی را انجام دهیم و انجمن صنفی متولی برگزاری آزمون های عملی در بخش آموزش ماساژ در حرف مختلف میباشد و در بخش سوالات آزمون تئوری توانستیم بهمن سال ۱۳۹۷ ممیزی تمامی سوالات بانک اطلاعات و بانک سوالات سازمان آموزش فنی حرفه ای را به همراه کارگروهی که معرفی شده بودند انجام دهیم و این مبحث به صورت کشوری در حال اجرا هست همینطور سال ۹۷ و ۹۸ ما نماینده ی مستقیم به صورت کارشناس تخصصی در تمامی هییت های نظارت اداره ی کل آموزش فنی حرفه ای استان تهران را داریم که در تمامی پرونده هایی که ارجاع به هییت نظارت میشوند نظر کارشناسی میدهد. همینطور در مبحث کانون کشوری به صورت خیلی منسجم همکاری داریم که نماینده ی انجمن صنفی به عنوان عضو هییت مدیره ی کمیته ی سنجش و آزمون کانون کشوری به صورت ثابت میباشد مضاعف بر اینکه رییس کارگروه سنجش آزمون آزمون صلاحیت این کمیته نیز محسوب میشود. در قسمت آموزشی کاربسیار بزرگی صورت پذیزفت که توانستیم با موافقت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور محتوا سازی منابع درسی و آموزشی را بعهده بگیریم و کتاب مرجع کاربر ماساژ تدوین گردید که در رویداد پیش رو (مسابقه ملی ماساژ دی ماه) پس از رونمایی در اختیار جامعه آموزشی قرار خواهد گرفت و بعد از آن ده حرفه ی دیگر نیز به همین طریق پس از تدوین رونمایی خواهد شد .در قسمت آزمون ها طی مذاکراتی که با سازمان آموزش فنی حرفه ای انجام پذیرفت قرار بر این است تا حرف ماساژ به صورت پروژه محوری پروژه نویسی شود و ما شاهد آن باشیم که آزمون آنلاین حذف و به صورت پروژه ای آزمون ها برگزار شود که این میطلبد بحث محتوایی را داشته باشیم و همین کتبی که از طریق کارگروه تدوین منابع درسی انجمن صنفی به نتیجه خواهد رسید در سراسر کشور معرفی رسمی شود طی این رونمایی که مدیران ستادی سازمان آموزش فنی حرفه ای کشور هم حضور خواهند داشت واین کتابها مرجع آموزشی و محتوای آموزشی خواهند شد .خوشبختانه تعداد کثیری از آموزشگاه ها ی ماساژ استان تهران عضور رسمی انجمن صنفی هستند و انتظار داریم آموزشگاه هایی هم که هنوز عضو رسمی نشده اند اقدام به عضویت رسمی نمایند تا ما بتوانیم به تمامی آموزشگاه ها خدمات رسانی انجام دهیم.
*آیا فعالیت های انجمن صنفی ماساژ فقط مختص به تهران می باشد ؟
باعث افتخار و خوشحالی است که انجمن صنفی ماساژ استان تهران فراتر از حوزه ی استحفاظی و حیطه ی قانونی خود برای استان های دیگر نیز توانسته اقدامات مفیدی را انجام دهد و بتواند با فرایند اجرایی که دارد شاغلین تمامی استان هایی که در مبحث ماساژ فعالیت دارند تحت پوشش به صورت غیر رسمی قرار داده و تمام موارد را به صورت کشوری انجام دهد که خوشبختانه ما در استانهای اصفهان، خراسان رضوی، استان اردبیل، آذربایجان شرقی و همینطور خوزستان مواردی داریم که توانستیم به نتیجه برسانیم و تمام متقاضیان آموزش حرف ماساژ بتوانند منتفع شوند .
*اقای قدسی لطفا در مورد تدوین قوانین صنفی مرتبط با ماساژ که داشتید با مخاطبان صحبت کنید.
خواهش می کنم،در مورد قوانین صنفی سال ۱۳۹۷با رایزنی هایی که انجمن صنفی توانست با سازمان صنعت معدن و تجارت انجام دهیم توانستیم سه کد آیسیک برای دریافت و اخذ پروانه کسب ماساژ آرام بخش برای کل کشور دایر کرده و امروز باعث افتخار است تا عرض کنم بیش از ۲۸۰ پروانه ی کسب در سراسر کشور صادر شده و درحال فعالیت هستند .با رایزنی هایی انجمن صنفی توانست ضوابط جهت دایر نمودن فضای شغلی ماساژ را به اتاقهای اصناف در شهرهای مختلف ارائه نماید و این باعث افتخار است که ما اعلام کنیم این ضوابط نسبت به تمامی موارد استاندارد و منطبق های اجرایی تدوین شده و در اختیار اتاق های اصناف گردیده است.سه کد آیسیک تدوین گردیده که جهت آگاهی ههمکاران اشاره مینمایم .کد آیسیک ۹۳۰۴۲۱ مختص دریافت پروانه ی کسب ماساژ آرام بخش ویژه مردانه، ۹۳۰۴۲۳ ویژه ی بانوان و ۹۳۰۴۲۴ به صورت دو منظوره ی شیفت صبح و عصر یا روزانه .بزرگترین کاری که انجمن صنفی توانست در به ثمر رسیدن این موفقیت کسب کند البته به صورت قانونی بحث ورود اماکن در تاییدیه اولیه ی دریافت پروانه ی کسب را حذف کند .البته باید اشاره کرد که این مقوله به صورت قانونی وجود دارد اما اتحادیه ها مقوله ای که خودشان در جریان هستند تمکین نمی کردند و با رایزنی هایی که با دفتر اصناف سازمان صنعت ،معدن و تجارت جناب آقای جعفرنیا صورت پذیرفت به تاریخ ۱۳۹۷/۱۲/۲۷ خوشبختانه در حال حاضر استان تهران و شهر های دیگر در استان های مجاور این موضوع را رعایت مینمایند و فقط با دو تاییدیه ی دارایی و بهداشت محیط متقاضیان میتوانند پروانه فعالیت خود را دریافت نمایند.

*در مورد فعالیت های آتی انجمن صنفی ماساژ و همچنین برنامه های پیش رو لطفا بفرمایید.
کارهای زیادی درحال انجام است که انشالله در فواصل اجرایی و منتهی شدن به نتیجه ی مطلوب ما همه را از طریق سایت و کانال رسمی انجمن اطلاع رسانی خواهیم کرد.
آقای قدسی تا چند روز دیگر دومین دوره مسابقه ملی ماساژ و اولین همایش علمی ماساژ برگزار خواهد شد.در این باره بفرمایید چه برنامه هایی در دست اجراست.
اسفند ماه سال ۱۳۹۷اولین مسابقه ملی ماساژ به همراه همایش ملی ماساژ با مجوز اداره ی کل آموزش فنی حرفه ای استان تهران و حمایت های قریب به ۲۰دانشگاه، ادارجات دولتی ،اتحادیه ها و اتاق های اصناف برگزار شد نزدیک به۶۴0 نفر از همکاران شرکت نمودند که در پایان به ۲۰ نفر از برترین های ایران در سال ۱۳۹۷ ( ده خانوم و ده آقا ) جوایزی اهدا گردید که خداروشکر بازخورد بسیار خوب در سطح جامعه ی شغلی ماساژ در پی داشت. با رایزنی هایی که با سازمان آموزش فنی حرفه ای کشور و کانون کشوری انجام شد برآن شدیم که امسال دومین مسابقه ی ملی ماساژ با رویکرد اشتغال پایدار و کارآفرینی به همراه اولین همایش علمی ماساژ با رویکرد سلامت روانی و جسمانی در سطح جامعه برگزار کنیم که این رویداد در طی دو روز در دی ماه سال۱۳۹۸ برگزار خواهد شد .کمیته ی علمی تشکیل شده متشکل از اعضای هییت علمی دانشگاه های سراسر کشور و خبرگان ماساژ،تیم داوری متشکل از ۱۸ نفر طی فراخوانی که سراسری انجام شد و بعد از برگزاری تست و مصاحبه این ۱۸ نفر انتخاب شدند که شامل ۹ خانوم و ۹ آقا هستند . کمیته ی داوری که از سر داوران و رییس کمیته مسئولیت برگزاری آزمون تئوری و عملی رو برعهده خواهند داشت. همینطور کارگاه های تخصصی که به صورت مجزا برگزار خواهند شد که علاقه مندان میتوانند به اقتضا و تناسب زمانبندی در هرکدام از این کارگاهها که تمایل دارند شرکت کنند .
*در خلال برگزاری این رویداد بزرگ برنامه های دیگری هم دارید؟
امسال برای اولین بار در حیطه ی ماساژ انجمن صنفی توانست با رایزنی هایی که انجام داد موافقت پایگاه نمایه گری سیویلیکا که یکی از پایگاه های نمایه مقالات علمی در سطح کشور است به توافق رسد و با محورهای مشخص طی اعلان رسمی دوستان علاقمند در خصوص ماساژ مقالات خود را ارسال کرده اند که پس از بررسی های لازم توسط کمیته ی علمی رویداد در قسمت مقالات منتخب ارائه مقاله و منتخبین برگزیده خواهند شد جهت نمایه کردن در پایگاه سیویلیکا.همچنین نمایشگاه تخصصی همزمان با این رویداد در حال برنامه ریزی است که نمایشگاه تخصصی ماساژ و تجهیزات وابسته خواهد بود و باعث افتخار و امتنان است که آموزشگاه ها ،مراکز خدماتی و نیز تجهیزاتی اعلام آمادگی کردند تا در این نمایشگاه حضور داشته باشند .اهداف کلی برگزاری این رویداد برای امسال بحث آشنایی و فرهنگ سازی رسته شغلی ماساژ و نیز ارتباط و همگن سازی بین تخصص های دیگر با مقوله ی ماساژ است از قبیل: طب سنتی،فیزیوتراپی،پرستاری،تربیت بدنیی.روانشناسی و تمامی افرادی که در حوزه های تخصصی دیگر در حال فعالیت میباشند و ماساژ ‌می تواند به نوعی مکمل و کمک برای پیشبرد اهداف و نتایج مطلوب صنفی و تخصصی محسوب گردد که خدارا شاکریم در کمیته ی علمی امسال متخصص و اعضای هییت علمی تخصص های دیگر تا به یک اجماع واحد برسیم.
در مورد برنامه هایی که برای برندگان دومین مسابقه ملی ماساژ دارید توضیحاتی لطفا بدهید.
خوشبختانه انجمن صنفی با رایزنی هایی که توانست با سازمان آموزش فنی حرفه ای کل کشور انجام دهد برآن شدیم تا با برگزاری تعدادی همایش و مسابقه ی ملی بتوانیم جایگاه مطلوب و درخوری را برای تیم ملی ماساژ در این مسابقات و المپیادهای جهانی باز کنیم و خوشبین هستیم در سالیان نزدیک تشکیل تیم ملی ماساژ،جهت اعزام به المپیاد جهانی رو داشته باشیم .
*در پایان اگر سخن خاصی دارید در خدمت شما هستیم
چشم انداز کلی انجمن در مقوله ی آموزشی و صنفی به صورت مشخص و واضح برای پی ریزی آموزشی بسیار منسجم،علمی و تخصصی برای رسیدن به اهداف کلی و ارتقای سطح آموزشی و در مقوله ی صنفی ثبات شغلی و تثبیت کردن رسته ی شغلی ماساژ در کنار تمامی رسته های شغلی دیگر در سطح کشور است و ما خوشحال می شویم که هرروز شاهد آن باشیم که پروانه های کسب متعددی اخذ شده و مراکز ماساژ بیشتری دارنده ی پروانه ی کسب شدند و آغاز به فعالیت کردند.در پایان اعلام میدارد انجمن صنفی ماساژ استان تهران از هیچ کوششی در جهت ارتقای سطح آموزش و همینطور تمامیت اجزای شغلی فروگذار نخواهد بود و تمامی افرادی که در شغل مقدس ماساژ مشغول فعالیت هستند در سطح کشور میتوانند به صورت عضو رسمی در این انجمن جایگاه شغلی خود را تثبیت و ارتقا دهند.